6. 1. 2011

HIP HOP KONTEST 2011






































Jako horkou novinku Vám přinášíme nabídku na soustředění celosvětové EODUB Crew, které se bude konat tento rok ve španělsku. Jako v minulém roce vybere prezident českého EOTW Alesh One 5 lidí, včetně vítěze MC Challenge ČR za rok 2011, a vydáme se na hudební festival do Granady kde budeme 14 dnu reprezentovat jako minulý rok v Berlíně a na německém SPLASH festivalu, včetně workshopu, nahrávání ve studiu a shows!!!

Jednotlivé kola EOTW se budou konat už během tohoto roku po celé české republice a všude ve světe, takže se máte na co těšit, o pohybu EOTW Vás budem průběžně informovat takže nemusíte mít strach že vám nějaké info unikne!
I tento rok bude na něměckém festivalu SPLASH 2011 EOTW stage, jak jinak než tradičně na pláži!

Hledáme breakers, mcs, djs, beatboxers a writers 18-25 let!!!
Pokud máte zájem zůčastnit se naší výpravy, pište na: brokenhome@seznam.cz

Už jsi slyšel o akci END OF THE WEAK? Co je to EOW?
Pojďme si tento kvalitní soutěžní pětiboj pro MCs trochu přiblížit.

Rapeři a raperky tradičně měří své síly v tzv. battles, u kterých se obecenstvo většinou skvěle baví. Něktěří se ale v takovém slovním souboji často sníží k nadávkám nebo se jeho oblíbeným tématem stane matka soupeře. Jen battle možná není úplně nejlepší způsobem, jak zjistit, kdo lépe vládne slovem a rytmem. Proto vznikla tato soutěž, Pětiboj rapu, který důkladně prověří všechny MCs po všech stránkách.

Celé to odstartovali DJ Joy Ty, Vice Verse, Propaine a Big Zoo a v roce 2000 začali v New Yorku pravidelně pořádat open-mic s názvem End of the Weak. Každou neděli se poetové setkávali, aby pilovali své dovednosti. O tři roky později se začali akce End of the Weak pořádat také v Evropě, přidala se i Brazílie, Argentina a Uganda. 12. ledna 2010 se oficiálně přidala i Česká Republika a to je výzva pro vás a všechny české Mcs který si věří a mají zájem přesvést své Rapové umění. Vítěz českého finále postoupí a putuje na mistrovství světa které se koná  vždy v jedné z pořádajících zemí kde se potká s nejlepšími MCs z celého světa.

Soutěž by měla podporovat kreativitu a originalitu za mikrofonem, proto se EODUB pravidelně účastní například KRS-ONE, TALIB KWELI, DJ PREMIER nebo PHARAO MONCH a další mistři. Tento pětiboj rapu je v podstatě anti-battle. Soutěžící tedy musí prokázat své dovednosti v těchto disciplínách:

1.Domácí úkol:
Na první disciplínu se můžete připravit doma. Za úkol budete mít předvést svůj text na muziku, kterou si sami vyberete nebo složíte (1 minuta).

2 Bez hudby:
Tady se ukáže, zda to utáhnete sami a jak jste na tom s rytmem. Nemusí to být freestyle(1 minuta).

3.Freestyle:
Budete mít na výběra z několika předmětů, o jednom z nich budete rapovat(1 minuta).

4.MC vs. DJ:
Zde musíš udržet krok s DJem, který ti třikrát změní beat. 5.Cypher: Klasické freestylové kolečko, ve kterém každý přijde na řadu třikrát.

Výkony bude hodnotit porota, ve které se objeví i zahraniční hosté. Sledovat budou vaše texty, originalitu, vystupování, podání neboli flow a reakce diváků. Za každou disciplínu může soutěžící získat od 1 do 10 bodů od každého porotce. Vítězem je tedy MC s nejvyšším počtem bodů.
      
Takže brousit skills, a za celou EOTW Crew přeji krásný a nadupaný rok 2011.... Peace


video odkazy EOW: 

http://www.eodub.com/video/end-of-the-weak-interview
http://www.eodub.com/video/eow-on-mtv2
http://www.eodub.com/video/end-of-the-weak-presents-dmc
http://www.eodub.com/video/2010-world-finals-recap-uk-1


oficiální stránky EOW-CZ: 
http://eow-cz.blogspot.com/

Žádné komentáře:

Okomentovat